Cara Buat Spageti Aglio Olio Ringkas, Tak Guna Banyak Bahan Tapi Sedap!

Imej
https://ift.tt/w1x0jza Bosan asyik makan nasi atau tak tahu nak masak lauk apa? Jangan risau, apa kata cuba masak resepi spaghetti aglio olio yang ringkas ini. Walaupun tidak guna banyak bahan, hasil kejadiannya sangat memuaskan hati. Sekelip mata boleh habis makan satu pinggan! Baca juga: Resepi Laksa Simple Dengan 5 Bahan, Tak Sampai 10 Minit Boleh Terus Makan! RESEPI SPAGHETTI AGLIO OLIO Bahan-bahan: 1 genggam spageti (rebus & toskan) 2 ulas bawang putih (cincang) Ayam bahagian dada (potong dadu) ½ sudu kecil cili flakes 1 sudu besar minyak zaitun Ayam bahagian dada (potong dadu) Serbuk perasa Serbuk keju parmesan (hiasan) Cara memasak: Panaskan minyak zaitun dalam kuali dan tumis bawang putih sehingga wangi. Masukkan ayam bahagian dada yang telah dipotong dadu dan masak seketika hingga ayam masak sepenuhnya. Kemudian, masukkan spageti yang telah direbus dan ditoskan. Gaul rata supaya semua bahan bercampur dengan baik. Untuk memberi rasa umami, tambahkan s...

Raja Makan Akhirnya Pencen Sebab Tidak Lapar

Raja Makan Akhirnya Pencen Sebab Tidak Lapar

Raja Makan Kompetitif Jepun, Takeru Kobayashi mengumumkan persaraannya kerana tidak lagi berasa lapar.

South China Morning Post (SCMP) melaporkan, Kobayashi, 46, memenangi enam kejuaraan berturut-turut dalam Pertandingan Makan ‘Hot Dog’ Nathan yang terkenal di peringkat antarabangsa di New York, malah pernah menelan 64.5 hot dog dalam satu sesi.

Pada usia 23 tahun, Kobayashi mencipta nama dengan mengambil bahagian dalam pertunjukan makan kompetitif Jepun dengan memakan sushi sebanyak 60 pinggan, 2.7 kilogram (kg) kentang dan 16 mangkuk ramen dalam satu sesi.

Baca: Makan Di Restoran Angkasa RM2.368 Juta

Di Taiwan, Kobayashi meraih kemenangan dengan memakan 5.5 kg kambing stew dalam masa 24 minit.

Di Hong Kong, dia muncul juara selepas memakan 100 char siu baos iaitu roti babi barbeku kukus dalam masa 12 minit sahaja.

KOBAYASHI pernah makan sushi sebanyak 60 pinggan, 2.7 kg kentang dan 16 mangkuk ramen dalam satu sesi. FOTO Baidu
KOBAYASHI pernah makan sushi sebanyak 60 pinggan, 2.7 kg kentang dan 16 mangkuk ramen dalam satu sesi. FOTO Baidu

Kobayashi dilaporkan mempunyai pendapatan tahunan melebihi 100 juta yen (kira-kira RM3 juta) melalui tabiat makan yang kompetitif dan nilai itu lebih daripada cukup untuk menyara keluarganya.

Baru-baru ini, dia muncul dalam dokumentari Netflix, Hack Your Health: The Secrets of Your Gut dan mengumumkan rancangan persaraannya.

Filem ini berkisarkan sistem pencernaan manusia, menganalisis hubungan antara usus, diet dan kesihatan.

Kobayashi berkata, dia kini tidak lagi berasa lapar.

Isterinya berkata, Kobayashi pernah tidak makan selama tiga hari tanpa berasa lapar.

“Apabila kamu makan terlalu banyak, kamu kehilangan keupayaan untuk menghidu makanan dan kamu juga mengabaikan isyarat dari badan, seperti berasa kenyang,” kata Kobayashi kepada Netflix.-hmetro

The post Raja Makan Akhirnya Pencen Sebab Tidak Lapar appeared first on BadusInfo.com.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Penangan tumpaskan layaran seberat 30kg

Resipi Popia Big Mac ‘Viral’ Yang Dicari Ramai, Buat Sendiri Confirm Puas Hati!

Resepi Nasi Arab Simple Beraroma, Ramai ‘Approve’ Sedap Setanding Kedai!