Tips Biskut Raya CALLEBAUT ALMOND Rangup Sampai Ke Dalam, Suhu Kena Rendah Dan…
- Dapatkan pautan
- X
- E-mel
- Apl Lain
Setiap tahun menjelangnya bulan Syawal, pastinya biskut raya akan kelihatan di atas meja bersama juadah tradisional raya yang lain. Antara biskut yang menjadi pilihan ialah biskut raya Callebaut Almond atau Callebaut Almond Cookies.
Justeru itu, sekiranya anda penggemar biskut raya Callebaut Almond, tips dan resepi dari peniaga The Duo Kitchen ini pasti akan membantu anda untuk membuat sendiri di rumah. Ingat, kena ikut tips dikongsikan barulah biskut Callebaut Almond rangup sampai ke dalam!
Baca juga: Resepi Lauk ‘Simple’ Guna DAGING BURGER, Sesuai Sangat Bila Bahan Basah Dah Habis!
BISKUT RAYA CALLEBAUT ALMOND

Gambar: The Duo Kitchen
Hari ini pulun siapkan order pelanggan Callebaut Almond Cookies. Nangis tengok harga Tiktok melantun murah tapi kita percaya rezeki Allah yang bagi. Walaupun kita jual mahal sikit, tapi yang kenal rasa pure butter dan coklat callebaut ini memang tetap akan ulang order cookies ini setiap tahun.
Baca juga: 30 Hari Menu Sahur Ibu Menyusu Kenyang Sampai Petang, Idea Berbuka Pun Ada!
Baca juga: Resepi Cornflakes Telur Masin (Salted Egg Crispy Cornflakes), Kuih Raya Laku Keras!
Tips buat Callebaut Almond Cookies
Tips saya buat cookies (mungkin ramai dah tau pun):
- Jangan overbeat, kalau boleh kacau pakai spatula je.
- Kalau boleh lepas dah siap adunan tu, perap dulu dalam fridge sekurang-kurangnya 1 jam. Nak lagi best letak je semalaman dalam fridge.
- Masa bakar biar suhu rendah sikit tapi bakar lama, baru masak dia tu betul-betul rangup sampai ke dalam.
Selamat berjuang kawan-kawan baker sekalian.
Baca juga: Resepi Ayam Masak Bawang Ala Kedai Nasi Kandar, Menu ‘Simple’ Untuk Sahur!
Resepi Callebaut Almond Cookieslle

Gambar: The Duo Kitchen
Buat yang tanya resipi. Ini resipinya, saya halalkan dunia akhirat untuk makan sendiri atau buat berniaga. Resipi ini boleh dapat dalam 2-3 balang kuih.
- Pure butter 250gm
- 1 biji telur gred A
- Gula perang 200gm
- Almond Nib 100gm
- 200gm chocolate chip
- Baking powder – 1 tsp
- Cream of tartar – 1 tsp
- Tepung gandum – 310gm
- Tepung jagung – 60gm
- Esen vanila – 1 tsp
- Minyak mazola – 4 tbsp
Baca juga: Resepi LAICI KANG, Air Berbuka Puasa Penyejuk Tekak Yang Melegakan~
Sumber: The Duo Kitchen
FT Image: The Duo Kitchen / KreyV
The post Tips Biskut Raya CALLEBAUT ALMOND Rangup Sampai Ke Dalam, Suhu Kena Rendah Dan… first appeared on SirapLimau.com.
- Dapatkan pautan
- X
- E-mel
- Apl Lain
Ulasan
Catat Ulasan