ng

ad

on Leave a Comment

Kantoi webcam dengan bapa sendiri

 

KLIK gambar untuk menonton

on Leave a Comment

Fakta menakutkan berkaitan penerbangan

Kajian menunjukkan bahawa 3 minit selepas pesawat berlepas dan 8 minit sebelum pesawat mendarat adalah waktu paling kritikal. Ini kerana , 80 peratus daripada kejadian pesawat terhempas berlaku dalam lingkungan masa 11 minit ini.

SUMBER
on Leave a Comment

Serius : Institusi Melbourne Mengajar Pelajar Anatomi Dengan Tubuh Manusia Sebenar (11 Gambar)



Pelajar The Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) belajar anatomi dengan melukis pada tubuh manusia sebenar.










on Leave a Comment

[VIDEO] Lawak lembu dengan motosikal. Hehe..

video
Ape la yang diingatkan oleh lembu tu terhadap motosikal tu ye :)
on Leave a Comment

Saja-saja taip...

Sedar tak sedar, dah setahun lebih semenjak pertama kali aku menceburkan diri dalam dunia blogging ni. Mula-mula dulu sekadar suka-suka, just nak hilangkan boring. Tapi sekarang dah sebati dengan diri aku.

Banyak juga perkara yang aku pelajari tentang blog, website dan internet. Aku juga ada menjana wang dari internet. Mostly adalah dari iklan. Aku ada sorang kawan rapat. Dia juga sama macam aku. Mula-mula cuba buat bisnes online. Sekarang dia dah kerja dan bisnes online dia dah jadi macam side income untuk dia.

Sebenarnya aku perkara lain yang nak diceritakan iaitu mengenai kerja aku sekarang. Aku dah mula menyesuaikan diri dengan kerja aku. Tapi masalahnya, aku tengok wajah bos aku tu ,kadang-kadang aku risau. Aku takut tiba-tiba ada yang tak kena. Aku selalu bercakap dalam hati tanpa bertanya kepada bos aku tu. Aku fobia. Aku takut kalau-kalau reaksinya kurang menyenangkan.

Aku tak kisah. Aku sanggup buat apa saja asalkan dia bagi aku kerja kat situ. Cuma masalah aku sekarang adalah komunikasi dan literasi. Korang confirm takkan faham sebab aku pun takkan perjelaskan dengan panjang lebar kat sini.

Aku berharap sangat tuhan tolong aku, permudahkan segala urusanku. Aku sedar bahawa tak semua yang kita minta tu kita boleh dapat, tapi tak salah mencuba kan? Aku masih tercari-cari akan diriku. Siapa diriku .Aku keliru dengan perwatakan aku sendiri.
on Leave a Comment

Stacy akui hatinya belum terbuka terima Islam

stacy af6
Berita tergempar juara Akademi Fantasia musim keenam, Stacy peluk Islam dengan nama Nur Aisyah Rabiah yang tersebar luas di Internet mengejutkan peminat, baru-baru ini. Pelbagai reaksi diberi, ada yang gembira dan siap ucap tahniah dan tidak kurang juga keliru.
Bagaimanapun, Stacy yang dimaksudkan bukan penyanyi lagu Kasanova tetapi gadis lain yang nama sebenarnya Stelly.
Terang-terang gambar yang tersebar di Internet itu bukan Stacy. Jauh benar rupanya, langsung tak sama.
Ternyata Stacy tidak cepat melatah dengan isu itu, sebaliknya mengakui hanya tersenyum apabila ada peminat cuba mendapatkan kepastian mengenai perkara itu di laman sosial Twitter miliknya.
Anak jati Sabah ini lebih selesa mengambil pendekatan berdiam diri kerana kebenaran yang dia bukan gadis itu akan diketahui juga. Dia lega apa bila orang ramai tahu cerita sebenar dan tidak lagi memperbesar-besarkan perkara itu.
Kata Stacy, sebaik tahu cerita itu, ibunya bertanya kenapa tukar agama tanpa maklumkan keluarga terlebih dulu.
Namun, selepas menjelaskan gadis dalam gambar itu bukan dirinya, ibunya faham dan tidak lagi memanjangkan perkara itu. Stacy akui dia memang mengagumi agama Islam tetapi buat masa ini belum terfikir untuk bertukar agama.
Soal yang satu ini tidak boleh buat main-main, kalau betul mahu masuk Islam, biar serius dan ikhlas dari hati.
“Yang boleh saya katakan, buat masa ini hati saya belum terbuka. Saya belum bersedia, tak tahulah pada masa akan datang. Harap dengan penjelasan ini, orang ramai khususnya peminat tidak keliru lagi.
“Kalau nampak gambar saya berbaju kurung, jangan cepat buat kesimpulan saya bertukar agama seperti berlaku baru-baru ini.
“Apabila keluar gambar gadis itu peluk Islam, ada pula insan muat naik gambar saya berbaju kurung ketika menghadiri kenduri perkahwinan abang untuk menguatkan lagi bukti saya menjadi Muslim.
“Hidup dalam masyarakat majmuk, bukan perkara pelik jika kita pakai baju kurung,” katanya.
Powered by Blogger.

Total Pageviews

Booking ticket online

mas airline ticket book

About us

Anda mungkin meminati :